skip to Main Content
+31(0)65432 5240 jan@sjocronacoaching.com

Van advocaat en hoogleraar…

Ik heb bijna drie decennia als advocaat gewerkt en ben in die periode ook enkele jaren hoogleraar internationaal strafrecht geweest (Tilburg). Keihard werken was mijn norm, zeker 60-70 uur gemiddeld per week. Altijd had ik het druk. Vaak betekende dat stress, zowel  in mijn werk als privé. Ik vond het lang moeilijk om keuzes te maken en was een ‘alleseter’ zolang het nieuwe project maar leuk, spannend en het liefst ook profijtelijk was. ‘Gewoon doen!’ Dat was ook nodig voor mijn zelfvertrouwen. Want ik vond mijzelf heel lang niet goed genoeg. En dus werkte ik alsmaar harder om mijzelf te bewijzen.  Hier en daar maakte ik keuzes die ik nu niet meer zou maken.

Toch heb ik een fantastische loopbaan gehad. Ik heb genoten van de zaken die ik mocht doen, van de cliënten die ik mocht bijstaan. En ook van mijn kantoorgenoten door de jaren heen, van wie er een flink aantal is terechtgekomen op mooie posities zowel in kantoor als daar buiten. Het was dus een grote stap om het prachtige advocatenkantoor dat ik in 1992 mede heb opgericht per 1 februari 2014 te verlaten.  Maar het was tijd om knopen door te hakken. Het was tijd voor bezinning op wie ik in dat stadium van mijn leven echt was. Het was tijd om de rust in mijn geest en de harmonie in mijn privéleven terug te brengen. Het was tijd voor een nieuwe toekomst.

…naar coach & trainer persoonlijk leiderschap

En zo komt het dat ik nu coach/trainer ben.  De vermaarde Amerikaanse ‘life strategist’  Tony Robbins liet mij in 2013 ervaren dat mijn roer drastisch om moest. Die ene sessie tijdens een seminar in London  – Unleash the Power Within (UPW) – was dermate effectief dat ik overtuigd werd van de kwaliteit van zijn coachingsmethodiek. Daar heb ik mij vervolgens grondig in verdiept.  Ik heb geen graad in de psychologie. Wel ben ik door mijn opleiding in de coaching en levenservaring zowel privé als zakelijk (met talloze soms lastige, soms dominante, soms ‘verloren’, soms apathische, soms agressieve cliënten)  een ‘practical psychologist’  geworden.

Ik beschik door schade, schande, nadere studie, opleiding in de coaching en praktijkervaring over veel inzicht in menselijke gedragspatronen, beperkende gedachten, frustraties, angsten, onzekerheden, uitvluchten en diepe behoeftes. Ik heb voor mijzelf gecompliceerde knopen doorgehakt. Dat is een prima leerschool geweest om te kunnen invoelen in welke soms uiterst lastige situaties mijn huidige klanten zich bevinden. Het is ook een uitstekende achtergrond om te hebben ervaren – en om nu te kunnen overbrengen – dat zelfcontrole het middel is om te gaan doen wat je werkelijk wilt. Ik ben ervaringsdeskundige.

Mijn coachingsklanten begeleid ik om in hun gedachten orde te scheppen waar zij die behoeven, om hen te laten ervaren hoeveel ze echt waard zijn, om zelfinzicht en zelfvertrouwen op te bouwen en om daartoe een praktisch stappenplan te maken. Een stappenplan naar hernieuwd optimisme, verfrist elan, een rustige geest en met een goed gevoel voor de realiteit.

‘Never be a prisoner of your past. Become the architect of your future.’ – Robin S. Sharma

‘The perfect world is created when the mind is free to see it.’ – Byron Katie

Back To Top